Βιβλία-Άρθρα

Το παρόν πεδίο αποτελεί τον καρπό του πλέον φιλόδοξου προγράμματος το οποίο υλοποιείται την τρέχουσα περίοδο στο Μουσείο Οδοντιατρικής και αφορά τη συλλογή σπάνιων οδοντιατρικών βιβλίων με παράλληλη ψηφιοποίηση όσων από αυτά είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων.

Στόχος είναι να προσφερθεί στον σημερινό μελετητή της Ιστορίας της Οδοντιατρικής, αλλά και στον κάθε επισκέπτη του ιστοτόπου το απαραίτητο υλικό για αναστοχασμό της Οδοντιατρικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστοσελίδα του Dental Cosmos, το πρώτο μηνιαίο εθνικό περιοδικό για το Οδοντιατρικό Επάγγελμα στην Αμερική και ένα από τα πιο σημαντικά περιοδικά στην πρώιμη ιστορία της Αμερικανικής Οδοντιατρικής. Η ίδρυση της Οδοντιατρικής πρακτικής συζητήθηκε και τεκμηριώθηκε σε πολλές σελίδες του από το 1859 έως το 1956, όπου και συγχωνεύτηκε με το Journal of the American Dental Association και μετατράπηκε σε ένα από τα πιο επιτυχημένα οδοντιατρικά περιοδικά. Πολλά από τα άρθρα του εξακολουθούν να έχουν αναφορές και να θεωρούνται από τα πιο κλασικά άρθρα του χώρου. Η μετατροπή του Dental Cosmos από έντυπη σε ηλεκτρονική μορφή πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Colgate-Palmolive Company. http://quod.lib.umich.edu/d/dencos/