"Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. 60 χρόνια Ακαδημαϊκής παρουσίας και Κοινωνικής Προσφοράς" του Γ. Βουγιουκλάκη

1

Δείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Το να καταγράψουμε την πορεία στα 60 χρόνια από τη δημιουργία του Εργαστηρίου της Οδοντικής Χειρουργικής, ήταν για εμένα μια πρόκληση αλλά ταυτόχρονα και μια υποχρέωση, με την έννοια της απόδοσης κάποιας μορφής «φόρου τιμής» στους συναδέλφους εκείνους, που ορισμένοι από αυτούς υπήρξαν μάλιστα δάσκαλοί μου, οι οποίοι με τη συμβολή τους στο παρελθόν, κάτω από πολύ δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, έβαλαν τα θεμέλια δημιουργίας του Εργαστηρίου. Ένα Εργαστήριο, που στελεχωμένο κατόπιν από τους νεώτερους συναδέλφους και συνεργάτες, κατόρθωσαν να διαμορφώσουν ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον, που διακρίνεται στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής, αλλά και στον ευρύτερο οδοντιατρικό κόσμο.
Η καταγραφή της ιστορίας του Εργαστηρίου, αποτέλεσε μια επιπλέον αφορμή για εμένα, ώστε να περιγράψω τη συνολική παρουσία της Οδοντικής Χειρουργικής στη χώρα μας, μέσα από έντυπα που περιλαμβάνουν είτε βιβλία, είτε τον επιστημονικό οδοντιατρικό τύπο κατά τη διάρκεια όλων των χρόνων και αφορούν αυτό που σήμερα ονομάζουμε «Σύγχρονη Οδοντιατρική» στη χώρα μας.


Γεώργιος Βουγιουκλάκης
Ομότιμος Καθηγητής