Συμμετοχές σε Συνέδρια και Δράσεις \ Μαθητικός Διαγωνισμός 2019-2020: Διατροφή και Υγεία Δοντιών

Το Εργαστήριο Οδοντικής Χειρουργικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσιο-Λύκειο) του νομού Αττικής.

Η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που συμμετέχουν σημαντικά στη διατήρηση γερών δοντιών και το αντίθετο. Η λήψη τροφών που προκαλούν τερηδόνα, η κατανάλωση όξινων τροφών και υγρών καθώς και ενεργειακών-αθλητικών ποτών είναι συνήθειες που υιοθετούνται από την παιδική ακόμα ηλικία, γιατί όλα αυτά είναι ελκυστικά γευστικά. Και ενώ ίσως για κάποιες τροφές είναι ευρέως γνωστό ότι κάνουν κακό στα δόντια, για αρκετές άλλες, και μάλιστα για ολόκληρες κατηγορίες τους, η δημόσια ενημέρωση είναι πολύ ελλιπής. Η ολοκληρωμένη γνώση για το θέμα και η προσαρμογή σε σωστά διατροφικά πρότυπα από μικρή ηλικία είναι ο πλέον ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος διατήρησης της υγείας των δοντιών.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι: α) να δοθεί η ευκαιρία και τα ερεθίσματα στους μαθητές να ασχοληθούν σε βάθος με το θέμα της σχέσης δοντιών και διατροφής, αποκτώντας οι ίδιοι την ανάλογη γνώση και, β) να δημιουργήσουν ενημερωτικό υλικό που να απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, ώστε να διαχυθεί η γνώση τους αυτή σε μεγαλύτερο πληθυσμό της ίδιας ηλικίας.

Δείτε στην αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού όλες τις απαραίτητες πληροφορίες: Φάσεις διαγωνισμού (Α’ και Β’ φάση), Οδηγίες συμμετοχής, Οδηγίες συγγραφής - Δημιουργίας του υλικού, Υποβολή, Αξιολόγηση εργασιών.

 Email επικοινωνίας: marsakel@dent.uoa.gr