Συμμετοχές σε Συνέδρια και Δράσεις \ 4ος Μαθητικός Διαγωνισμός 2018-2019 - Τελετή απονομής

Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών

Στις 30 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού «Τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών». Ο διαγωνισμός αποτελεί ετήσιο θεσμό του Ε.Κ.Π.Α. και απευθύνεται σε μαθητές και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια συμμετοχική δραστηριότητα που στοχεύει στην εξοικείωση των μαθητών με την ερευνητική διαδικασία, με το έργο του μουσειολόγου-μουσειογράφου, καθώς και με τη μετάδοση της γνώσης μέσα από διαφορετικές μουσειακές «αφηγήσεις» και τεχνικές.

Ο τίτλος του φετινού διαγωνισμού που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ ήταν «Στα χνάρια της Οδοντιατρικής Επιστήμης: από τα θεραπευτικά βότανα, στα βιοϋλικά, τη βιοτεχνολογία, την ψηφιακή τεχνολογία και στα laser».

Τα βραβεία και τις βεβαιώσεις συμμετοχής απένειμαν ο Ομότιμος Καθηγητής, Σύμβουλος Πρυτανείας επί Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΠΑ, κύριος Κωνσταντίνος Μπουραζέλης, και τα μέλη της επιτροπής (από το διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Οδοντιατρικής: ο Ομότιμος Καθηγητής κύριος Γεώργιος Βουγιουκλάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος, Καθηγητής κύριος Φοίβος Μαδιανός, η Καθηγήτρια κυρία Αφροδίτη Κακάμπουρα, ο Επίκουρος Καθηγητής κύριος Χρήστος Ραχιώτης, ο μεταδιδακτορικός ερευνητής κύριος Δημήτριος Κουτρούμπας, η υπεύθυνη επικοινωνίας και προγραμματισμού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Οδοντιατρικής κυρία Μαργαρίτα Σακέλλιου, και από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών: ο Προϊστάμενος των Μουσείων και του Ιστορικού Αρχείου του ΕΚΠΑ κύριος Ευάγγελος Παπούλιας, και η Επιμελήτρια-Μουσειοπαιδαγωγός του Μουσείου Ιστορίας του ΕΚΠΑ κυρία Φαίη Τσίτου).

Βραβεία έλαβαν τα παρακάτω σχολεία:

  • Πρώτο βραβείo: Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο
  • Το δεύτερο βραβείο ισοβάθμησαν δύο ομάδες και το βραβείο επιμερίστηκε στα σχολεία: 4ο Γυμνάσιο Ζωγράφου & 3ο ΓΕΛ Αχαρνών
  • Tρίτο βραβείο: 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου
  • Χορηγοί των βραβείων της εκδήλωσης: ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS A.E.B.E., Εταιρεία Procter & Gamble – Oral B, Εταιρία Αξιοποίησης ΕΚΠΑ.