Συμμετοχές σε Συνέδρια και Δράσεις \ Επίσκεψη Σχολείων Κωφών και Βαρηκόων, Αγίας Παρασκευής και Αργυρούπολης

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 το Μουσείο του Τμήματος Οδοντιατρικής υποδέχτηκε τα Σχολεία Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής και Αργυρούπολης όπου σε συνεργασία με το Εργαστήριο της Παιδοδοντιατρικής, πραγματοποιήθηκε σειρά στοχευόμενων δράσεων.
Αρχικά οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη στοματική υγεία και τους κανόνες υγιεινής που οφείλουν να ακολουθούν από τον συνεργάτη του Εργαστηρίου Παιδοδοντιατρικής, κ. Α. Αγουρόπουλο και εν συνεχεία έλαβαν μέρος στη βιωματική δράση στοματικής υγείας, το συντονισμό της οποίας είχε η Αν. Καθ. Α. Καββαδία σε συνεργασία με μεταπτυχιακούς φοιτητές. Όσοι εκ των επισκεπτών επιθυμούσαν εξετάστηκαν στην κλινική της Παιδοδοντιατρικής. Τέλος, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και ενημερώθηκαν για την Ιστορία της Οδοντιατρικής από τον Δρ. Δημήτριο Κουτρούμπα.
Υπεύθυνη για τον συντονισμό του πιλοτικού εγχειρήματος της επαφής των σχολικών κοινοτήτων με το Μουσείο του Τμήματος Οδοντιατρικής ήταν η κα. Μ. Σακέλλιου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη ζεστή φιλοξενία και την άρτια οργάνωση. Το γεγονός αυτό μας γεμίζει χαρά και μας δίνει δύναμη για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ακόμα πιο φιλόδοξων δράσεων.